Vad är Umbraco?

Vad är Umbraco?

Umbraco är en plattform för innehållshanteringssystem (CMS - Content Management System) med öppen källkod för att publicera innehåll på Internet och intranät. Umbraco utvecklades av dansken Niels Hartvig 2000 och släpptes som öppen källkod 2004. Det är skrivet i C# och distribuerat på Microsoft-baserad infrastruktur. Det finns idag över 730 000 webbplatser som använder Umbraco. 

Därför är Umbraco ett bra val som CMS

När det kommer till att välja det bästa Content Management System för din webbplats finns det en mängd olika alternativ att överväga. Ett CMS är en webbplats kärna och det är viktigt att välja ett som passar dina behov och mål på bästa sätt. Ett CMS som har vuxit i popularitet och vunnit förtroende bland både utvecklare och användare är Umbraco. Vi kommer här nedan att argumentera för varför du bör överväga att välja Umbraco som ditt CMS.

Flexibilitet och anpassningsbarhet

Umbraco erbjuder en enastående nivå av flexibilitet och anpassningsbarhet. Oavsett om du behöver en enkel blogg, en företagswebbplats eller en avancerad e-handelsplattform så kan Umbraco skräddarsys för att möta dina exakta krav. Detta gör det möjligt för utvecklare att skapa unika och kreativa lösningar utan att vara begränsade av plattformen.

Användarvänligt

Förutom att vara ett kraftfullt verktyg för utvecklare har Umbraco också ett användarvänligt gränssnitt för innehållsskapare och redaktörer. Det är lätt att lära sig och använda, även för dem utan teknisk bakgrund. Detta gör det enkelt för ditt team att hantera och uppdatera innehållet på din webbsajt utan att behöva förlita sig på tekniska experter för varje ändring.

Stort nätverk av utvecklare

Umbraco har en aktiv och engagerad community av utvecklare och användare runt om i världen. Detta innebär att du alltid har tillgång till en omfattande kunskapsbas och support om du stöter på problem eller behöver hjälp med något. Det finns även en mängd tillägg och tillbehör som utvecklats av communityn för att utöka Umbracos funktionalitet och anpassningsmöjligheter.

SEO-vänligt

En viktig del av att driva en framgångsrik webbplats är att ranka högt hos sökmotorerna. Umbraco är utformat med sökmotoroptimering (SEO) i åtanke. Det ger dig kontroll över meta-information, URL-strukturer och andra faktorer som påverkar din webbplats synlighet på nätet.

Skalbarhet

Oavsett om din webbplats har några hundra besökare per månad eller flera miljoner, kan Umbraco hantera behovet. Det är en skalbar plattform som kan växa med din verksamhet och trafikbehov utan att förlora i prestanda eller pålitlighet.

Öppen källkod

Umbraco är ett open source-projekt, vilket innebär att koden är tillgänglig för allmänheten. Detta ger dig inte bara möjligheten att granska och anpassa koden efter dina behov, utan det skapar också en känsla av transparens och tillit till plattformen.

Sammanfattning

Att välja rätt CMS är en viktig beslut som kan påverka din digitala närvaro på lång sikt. Umbraco sticker ut som ett kraftfullt och flexibelt CMS-alternativ som ger användare och utvecklare de verktyg de behöver för att skapa och hantera en framgångsrik webbplats. Med sin anpassningsbarhet, användarvänlighet, stöd från en stark community och fokus på SEO och skalbarhet är Umbraco definitivt värt att överväga för ditt nästa webbprojekt.

Så oavsett om du är en mindre organisation eller ett större företag, kan Umbraco vara det CMS som hjälper dig att nå dina mål online.

Bildkällor
https://www.flickr.com/photos/u-suke/6983984283/
https://www.flickr.com/photos/149619560@N07/52993757425/ 

Ta kontakt

Är du intresserad av Umbraco? Eller har du kanske redan en webbplats som är byggd på Umbraco och behöver hjälp att förbättra den?

Kontakta oss gärna med förfrågan och kort beskrivning på vad som önskas så återkopplar vi så fort som möjligt med svar på om när och hur vi kan hjälpa er. 

Kontakt

Du behöver ange namn
Ogiltig e-postadress
Meddelandet kan inte vara tomt

Våra tjänster

Hemsidor

Vi skapar skräddarsydda hemsidor med fokus på konvertering och som är anpassade efter era behov och önskemål.

Analys av webbplats

Vi utför en granskning av hemsidor med fokus på utseende, prestanda, budskap som förmedlas och kommer med förslag på vad som kan förbättras.

Konsultering

Det är ofta svårt att veta vad man ska förvänta sig av sin hemsida. Då kan det vara bra att ta hjälp av en konsult som kan granska allt från systembeskrivning till testning.